Hej!

Idag tänkte jag faktiskt bjuda på ett recept på en maträtt som vi åt till middag för ett tag sedan. Ugnsbakad lax med sötpotatismos och mushy peas eller mosade ärtor om man hellre vill säga det. Som vanligt är alla recept som jag gör enkla att göra även om denna kräver lite tajming om man vill att allt ska vara varmt samtidigt haha.

Sötpotatismos och Lax

Recept:

Sötpotatismos
Skala sötpotatisen och dela den i mindre bitar. Koka i lättsaltat vatten tills den är mjuk och genomkokt. Mixa sedan med en klick smör med en mixerstav.

Lax
Lägg laxen i en ugnfast form, krydda med salt och peppar och tillaga i ugnen på 175° i ca 20 minuter eller tills den är genomstekt.

Mushy peas
Koka frysta ärter i någon minut, mixa med mixerstav med en klick smör, citronsaft och lite salt.

Här serverade jag med en vanlig blandsallad och en sås gjorde på creme fraische, citron, salt och peppar.

Stella äter lax med sötpotatismos

Även den lilla personen i hemmet tyckte om  det. Hon åt även med kokt broccoli, men jag gillar inte broccoli så jag skippade det. 😉