Hej mina vänner!

Hoppas ni har haft en bra helg, det har jag men jag längtar enormt tills på tisdag nu eftersom vi åker till Playitas då! Woho! 😀

Jag tänkte att ni skulle få ta del av ett recept på fisksoppa som jag lagade tidigare i veckan. Den här fisksoppan (med lite variation) har jag ätit ungefär hela min uppväxt haha och den är verkligen sjukt god! Avnjutes bäst med en hårdmacka med smör och ost – och gärna citronkoncentrat i soppan.

Recept för fisksoppa med saffran

1 paket torsk
2 bitar laxfilé
500 g potatis
3 morötter
Grönsaksbuljong
1 paket saffran

Skala potatisen och morötterna och skär i mindre bitar. Lägg i en kastrull och häll på ca 2 liter vatten, koka upp och ha sedan i 3 tärningar grönsaksbuljong. När det har kokat ett tag häll i saffran och krydda med lite extra salt om det behövs samt lite chilipulver. När potatisen och morötterna nästan är färdiga lägger du i fisken som du har skurit i mindre delar och låter koka en liten stund till. Det går bra att ha i vilken fisk man vill, även räkor passar bra men tänk på att räkorna bör läggas i princip när det är klart eftersom de lätt blir sega annars.

Soppan räcker till ganska många portioner, runt 6 beroende på hur mycket man gillar att äta! 😉

Fisksoppa med saffran