…och sena kvällar. Eller? Vi har nog alla hört motivationsord likt dessa “One day all those late nights and early mornings will pay off”. Men är det verkligen så? Finns det inte väldigt stor risk att man missar att leva i nuet om man tänker så? Jag har förståelse för att vi är olika och tycker olika – men då måste det också finnas utrymme för att vara olika!

Det är okej att ha det bekvämt

Det råder ingen tvivel om att vi lever i ett prestationssamhälle och ju mer man presterar desto duktigare är man. Det anses mycket fint och värdar högt att ha ett mål som man kämpar efter och ju hårdare man kämpar desto bättre är det. Men jag tror inte det här passar alla och det märks ju kanske tydligt genom att det är alldeles för många som blir utmattade. Vi kan inte hela tiden behöva prestera på topp, vi kan omöjligt vara skapta för det. Men jag tror att för några av oss passar det här ännu mindre och det finns en risk att vi anses vara lite lata. Men jag tycker det är helt okej att ha det bekvämt – jag vill njuta av livet här och nu inte när jag nått ett mål!

Vi styr inte över allting

För mig är det inte motiverande med citat liknande det jag skrev i början. Varför ska jag behöva plågas nu genom tidiga morgnar och sena nätter för att kunna ha det bra sen? Jag vill ha det bra även nu och vem vet vad som händer på vägen? Jag kanske aldrig kommer fram till det där “sen” eller så kommer jag fram dit och inser att det var inte alls värt det? Det kan hända allt för mycket som vi inte kan styra över eller kontrollera för att livet inte ska vara värt att njuta av nästan hela tiden!

För en del människor kanske det är njutning när de kämpar stenhårt mot ett mål, vad vet jag? Men citat som dessa verkar inte syfta på njutning just nu i alla fall?

Livet leker tidiga morgnar

Lek och ha kul och prova se på saker från en annan vinkel ibland!

Men du är ju egenföretagare?

Måste man inte jobba typ dygnet runt då? Vet ni att det är precis det här som är anledningen till att jag valde att bli egenföretagare – för att kunna få göra som jag vill! Jag vägrar gå med på att det endast finns en väg att ta. Om ni kommer ihåg tjejduon Raymond & Maria (de som sjöng Ingen vill veta var du köpt din tröja) så sjunger de i en låt “det måste finnas mer, som de andra inte ser” och de orden tänker jag ofta på i mitt liv. Så har jag känt sen jag hörde den låten när jag var tonåring. Man måste faktiskt väldigt lite här i livet och jag tycker i alla fall att livet ska inte göras krångligare eller jobbigare än vad det behöver vara!

Tillägg:
Det är inte fel på att jobba hårt och det går att jobba hårt på flera olika sätt. Men det är ju trots allt så att det är enormt vanligt med utmattning och många av de som blir utmattade tyckte ju att det är väldigt roligt att jobba mycket och hårt. Om inte resan till målet också blir en del av njutningen så tycker jag ändå man bör reflektera lite över sina val.