Hej!

Gillar du scones? Det gör jag, det är sååå gott och lätt att svänga ihop! Det är det enda brödet jag bakar själv haha. En del vill ju dock inte äta vetemjöl eller så vill man helt enkelt variera sina scones och här kommer då ett bra recept. Jag gjorde det här recept ofta förut, men nu hade jag lite glömt av det ett tag så nu var det dag igen. Dessa scones (och liknande) brukar även kallas för paleoscones.

Bananscones 2 portioner:

2 bananer (gärna lite övermogna)
2 dl mandelmjöl
1 ägg
1 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk

Mosa bananen i en skål ordentligt och blanda i resten av ingredienserna. Eller så mixar du allting direkt med stavmixer. Du kan med fördel låta smeten stå 5-10 minuter efter så att fiberhusken får svälla till sig. Klicka sedan ut 4 scones på ett bakplåtspapper och grädde i ugnen 200°C i ca 10-12 minuter. Gör inte sconesen för stora, gör hellre fler små eftersom de gärna sjunker ihop och blir platta och tråkiga annars. Till skillnad från vanliga scones bör dessa svalna lite innan de äta eftersom de blir rätt så mjuka annars.

Scones blir ju lite söta eftersom det är banan i och jag vet att en del tycker om att äta dem med exempelvis marmelad. Men jag föredrar alltid mina scones, även dessa med smör och ost!

Bananscones smet
Så här ser de ut när de är ogräddade, det blir mer som en smet än som en deg!

Bananscones gräddade