Jag vet att många kan tycka att atmosfären på gym kan vara lite tuff och lite jobbig/obekväm. Jag har inte tränat regelbundet på något annat gym än det jag tränar på nu på fleeeera år så jag har inte så mycket att jämföra med. Men jag vet inte om jag har turen att träna på ett väldigt bra gym eller om det är så att jag helt enkelt älskar gymkulturen!

Tufft…

För mig får det gärna vara lite tufft på gymmet, det får klonka vikter i golvet och så klart man får låta och grimasera lite när man tar i! Jag tränar på Fitness24seven och där finns det en egen tjejavdelning och många tjejer är endast där inne. Jag tycker det är toppen att det finns en tjejavdelning där tjejer som annars inte skulle känna sig trygga nog att ta sig till gymmet faktiskt kan träna. För vi alla behöver ju röra på oss och träna (även om det inte BEHÖVER ske på gymmet). För jag vet att många som inte är vana att gå på gymmet tycker att det är svårt och på mitt gym kan jag verkligen förstå det. Majoriteten som tränar utanför tjejgymmet är killar i ålder 18-30 typ och det kan bli lite väl macho vid första ögonkastet.

…men omtänksamt

Men trots denna tuffhet så tycker jag att det finns en stor omtanke på gymmet! Jag kan nog inte komma på någon annanstans ute i det offentligen där människor visar så mycket respekt mot varandra som där? Ingen annanstans visar väl människor så mycket hänsyn, hjälper varandra, frågar om det är okej att turas om, börjar prata med någon man inte känner och så vidare. Jag tror helt ärligt att om gymkulturen tog sig utanför gymmet skulle det bli ett lite trevligare samhälle!

gymmet